fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Farat nga e kaluara, shpresë për të ardhmen

Me zbulimin e kontinentit të ri, në mesjetë është bërë shkëmbimi i parë i materialit gjenetik në formë ushqimi. Në këtë mënyrë, në nivel botëror, janë ndryshuar ekosistemet dhe biodiversiteti. Sot, për shkak të ndryshimeve klimatike, por edhe për shkak të modifikimit gjenetik të organizmave, agro-biodiversiteti botëror është në rënie të ndjeshme.

A ka një mundësi teknologjia e re të ruajë gjenin e farave të vjetra dhe të racave të vjetra dhe t’i përshtatë ato ndaj ndryshimeve që ndodhin? Dokumentari i ri i Doma, eksploron përgjigjet për të ardhmen e ushqimit dhe biodiversitetit tonë, përmes analizës së specieve specifike bimore dhe shtazore në Maqedoni, Mal të Zi dhe Shqipëri.

Autorë: Kirill Przho, Ana Aleksovska, Zhaneta Trajkoska
Aktor: Gjorgji Neshkoski
Kamera: Toni Stojanovski, Ljubomir Domazetov
Montazh: Borçe Krstevski
Ilustrues: Filip Vellkovski
Faleminderit për: NordGen
Mbështetja lokale: Vuk Vujisiq, Altin Furtuzi

Share